اخذ پذیرش دانشگاهیاقامت تحصیلی

آزمون های YÖS، ALES

آزمون YÖS

YÖS مخفف Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı به معنای آزمون دانشجوهای اتباع خارجی، آزمونی است که فقط دانشجویان خارجی می توانند در آن شرکت کنند. هدف از این آزمون بررسی دانشجویان خارجی است که مایل به تحصیل در ترکیه هستند. اگر دانشجویان خارجی بتوانند این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند ، حق تحصیل در ترکیه را دارند.

تقریبا تمامی دانشگاه های ترکیه، دولتی و خصوصی همانند دانشگاه­ های معتبر دنیا هوش و مهارت ریاضی را ملاک ورود قرار می دهند، از این رو دانشگاه ­های ترکیه به صورت مجزا آزمونی به نام آزمون یوس را برگزار می­ نمایند در ضمن آزمون هر دانشگاه منحصر بفرد بوده و با سایر دانشگاه ­ها تفاوت دارد.

محتویات امتحان معمولاً شامل سوالات ریاضی (30-40 سوال) ، هندسه (15-15 سوال) و توانایی عمومی (IQ) (40-60 سوال) است ، در حالی که سوالات مربوط به سایر درس ها به ندرت در امتحانات YÖS دانشگاها مشاهده می شود.

این آزمون به پنج زبان ترکی ، عربی ، فرانسوی ، انگلیسی و روسی تهیه شده است، که بسته به زبان انتخابی شما در زمان ثبت نام، در اختیار شما قرار میگیرد.

هر دانشگاهی در یک‌ زمان خاص و به‌ صورت مجزا آزمون را برگزار می‌کند. زمان ثبت‌نام آزمون یوس در دانشگاه‌های مختلف معمولا در ماه بهمن هرسال است و بیشتر دانشگاه­ های ترکیه این آزمون را در بازه زمانی اواخر فروردین تا اواخر اردیبهشت برگزار می­ نمایند و از این رو می­ توان در آزمون چند دانشگاه در این بازه شرکت نمود و شانس قبولی را به مراتب افزایش داد و جواب نهایی آزمون از ۲ هفته تا ۲ ماه بعد از هر آزمون اعلام می شود.

آزمون ALES

آزمون ALES که مخفف عبارت Akademik personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı است به عنوان آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های ترکیه شناخته می شود و دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را دارند باید این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند. دانشگاه های ترکیه در سیستم نمره دهی به متقاضیان کارشناسی ارشد، مواردی از قبیل: نتایج آزمون آلس، نمرات دیپلم، نتایج مصاحبه را لحاظ می کنند و بیشترین سهم مربوط به نتیجه  آزمون آلس می باشد که 50 درصد است. کسب امتیاز بالا در آزمون ALES به منظور ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، امتیاز بزرگی محسوب می شود.

آزمون ALES ترکیه از دو بخش محاسباتی (sayısal) و (sözel) کلامی تشکیل شده است در بخش محاسباتی به مسائل هندسه، ریاضیات و هوش پرداخته شده است و در بخش کلامی نیز، توانایی متقاضی در معنی کلمات، معانی در جمله ها، تکمیل جملات و متن ها، سنجیده می شود. هدف از آن، سنجش توانایی افراد در زمینه های کلامی، رقمی و تفکر منطقی می باشد که بر میزان موفقیت آنان در طی تحصیلات تکمیلی می تواند تأثیرگذار باشد.

آزمون آلس در مجموع شامل 100 سوال و دارای دو دفترچه است که شامل 50 سوال محاسباتی و 50 سوال عمومی می باشد و زمان پاسخگویی به این سوالات نیز ۱۵۰ دقیقه می باشد. بیشترین نمره آزمون آلس ۱۰۰ است و حداقل نمره قبولی در این آزمون در دانشگاه های مختلف متفاوت است و تقریبا بسیاری از دانشگاه ها نمره بالای ۵۰ یا ۵۵ را مورد قبول می دانند به طور مثال برای رشته های عمران و معماری و دیگر شاخه های مهندسی داشتن نمره ۵۵ به بالا در آزمون  ALES یکی از شروط پذیرش می باشد.

دکمه بازگشت به بالا
تماس مستقیم
گروه مشاورین ایران ترکیه
سلام
چطور میتونیم کمکتون کنیم؟
لطفا با ارسال پیام از طریق گزینه های زیر (واتس آپ یا تلگرام) با ما در تماس باشید.
کارشناسان و مشاوران ما در ساعات اداری به وقت ترکیه، پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. ولی شما می توانید پیغام خود را در ساعات غیر اداری نیز ارسال کنید تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل نمایند.
با سپاس
گروه مشاوران ایران ترکیه