شهروندی ترکیه

صفر تا صد ممنوع الورودی ترکیه

اگر قصد سفر به ترکیه و یا اقدام برای گرفتن اقامت ترکیه را دارید حتما باید در مورد قوانین ممنوع الورودی به ترکیه و دلایل دیپورت از ترکیه را بندانید. ممنوع الورودی ترکیه یکی از مشکلاتی است که ممکن است هر کسی با آن روبرو شود. کشور ترکیه مانند دیگر کشورها قوانین خاص خود را دارد و برای ورود به آن باید آن‌ها را رعایت کنید، وگرنه دیپورت شده و ممنوع‌الورود خواهید شد.

در این مقاله سعی می شود به طور خلاصه، جامع و ساده به این مساله پرداخته شود به امید آنکه بتواند برای شما خوانندگان مثمر ثمر واقع شود.

ورود به ترکیه و خروج از ترکیه

لازم است در هنگام ورود و خروج از این کشور گذرنامه معتبر و یا برگه های معتبری که به جای گذرنامه صادر می شود را به همراه داشت، بسته به مرزی که شما از آن تردد می کنید (زمینی، ترانزیت فرودگاهی و یا بنادر) نحوه بررسی گذرنامه متفاوت است.

اگر برای تفریح و یا هر کار دیگری همچون دریافت اقامت در ترکیه و مهاجرت به ترکیه راهی این کشور می‌شوید، قوانین آن را رعایت کرده و از انجام هرگونه جرم، استعمال و غیره خودداری نمایید تا بعدها درگیر مسئله رفع ممنوع الورودی به ترکیه نشوید.

همچنین اگر قصد مهاجرت غیرقانونی دارید، باید بدانید در صورت بازداشت شدن، به کشور خود برگردانده می‌شوید و بنا به دستور قاضی کشور ترکیه، ممنوع الورود به این کشور خواهید شد.

چه کسانی نمی توانند به کشور ترکیه ورود کنند و شامل قوانین ممنوع الورودی به ترکیه می شوند؟

اگر یکی از شرایط زیر را دارا باشید دولت ترکیه از ورود شما به این کشور ممانعت به عمل می آورد:

  • افرادی که فاقد گذرنامه یا برگه معتبر جایگزین گذرنامه یا ویزا یا مجوز اقامت می باشند یا این مجوز ها را با تقلب تهیه کرده و یا آنها را جعل کرده باشند.
  • افرادی که پس از انقضای روادید، معافیت روادید یا مجوز اقامت حداقل در مدت شصت روز گذرنامه یا برگه معتبر جایگزین گذرنامه را تهیه نکرده باشند.
  • افرادی که از دید نظم عمومی ترکیه و یا امنیت عمومی ترکیه قابل اعتماد نیستند.
  • افرادی که مبتلا به یکی از بیماری های تهدید کننده بهداشت عمومی ترکیه هستند.
  • افرادی که مرتکب جرائمی شده باشند که کشور ترکیه بر اساس معاهدات دو جانبه استرداد آن مجرمین را تعهده نموده و نیز افرادی که مظنون یا محکوم به چنین به جرائمی می باشند.
  • افرادی که فاقد بیمه سلامت معتبر به مدت اقامت در ترکیه باشند.
  • افرادی که دلایل معقول برای ورود به ترکیه، عبور از ترکیه یا اقامت در ترکیه ارائه ننمایند. (در این مقاله می توانید بیشتر با شرایط اقامت در ترکیه آشنا شوید)
  • افرادی که فاقد امکانات مادی وافی و کافی برای مدت اقامت در ترکیه باشند.
  • افرادی که حاضر نیستند هزینه های اهمال در حفظ روادید یا هزینه های ناشی از مجوز اقامت قبلی را بپذیرند و یا افرادی که به موجب قانون دریافت هزینه های عمومی تحت تعقیب بوده و حاضر نیستند هزینه های لازم الوصول را بپذیرند و یا افرادی که به موجب قانون کیفری ترکیه به شماره 5237 مورخه 29/09/2004 تحت تعقیب بوده ولی حاضر نیستند بدهی و جرائم خود را بپردازند.

باید در نظر داشت که در صورتی که به علت یکی از دلایل بالا از ورود فردی به کشور ترکیه ممانعت به عمل بیاید، دلیل را به او اعلام می شود، همچنین نحوه برخورداری موثر از حق اعتراض اتباع خارجی به این تصمیم و سایر حقوق و مسئولیت های قانونی نیز به او ابلاغ می شود.

مدت ممنوعیت ورود به کشور ترکیه چقدر است ؟

بطور کلی مدت ممنوعیت ورود به کشور ترکیه بر اساس قوانین ممنوع الورودی به ترکیه می تواند از سه ماه تا حداکثر پنج سال باشد، که تصمیم در مورد زمان دقیق این ممنوعیت به عهده اداره کل مهاجرت ترکیه است همچنین در حال بیم تهدید جدی از دید نظم عمومی ترکیه و امنیت عمومی موجود باشد اداره کل مهاجرت می تواند حداکثر به مدت ده سال دیگر را به آن بیفزاید.

افرادی که پس از انقضای مهلت اقامت یا اعتبار روادید و قبل از ثبت چنین وضعیتی از سوی مقامات صالح جهت خروج از کشور به استانداری ها مراجعه نمایند بیش از یکسال ممنوع الورود نخواهند شد.

همچنین برای اتباع ایرانی جریمه های ذیل در نظر گرفته شده است:

  • بین 1 تا 15 روز : بدون ممنوعیت و پرداخت جریمه هنگام خروج از ترکیه
  • بین 16 تا 90 روز : ممنوعیت ورود به ترکیه تا 3 ماه و پرداخت جریمه هنگام خروج
  • بیش از 90 روز : ممنوعیت ورود به ترکیه بیش از 6 ماه و پرداخت جریمه هنگام خروج

نکات مهم

نکته اول: اگر در پرداخت جریمه تاخیر و تخلف داشته باشید و حتی جریمه را پرداخت نکنید، بین یک تا پنج سال اجازه ورود به کشور ترکیه را نخواهید داشت و به اصطلاح دیپورت می شوید.

نکته دوم: اگر شخصی قصد دریافت اقامت ترکیه را داشته باشد حتما باید قبل از اتمام ۹۰ روز نسبت به اخذ راندوو و برگه نوبت مصاحبه یا همان برگه راندوو اقدام کند. در اینصورت پس از طی مراحل اقامت و اخذ کارت اقامت دیگر مشمول جریمه نمیشود.ولی اگر راندوو بگیرد و موفق به گرفتن کارت اقامت نشود جریمه را باید پرداخت کند.

چه کسانی برای ورود به کشور ترکیه شامل قانون معافیت از ویزا می باشند؟

اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید جهت ورود به کشور ترکیه نیاز به روادید ندارید.

  • اتباع آن دسته از کشور هایی که بنا به معاهدات دو جانبه با جمهوری ترکیه و یا مصوبه هیات وزیرات از دریافت روادید معاف هستند. (شهروندان جمهوری اسلامی ایران شامل این مورد می شوند و میتوانند هر 180 روز به مدت 90 روز را بدون گرفتن ویزا در این کشور اقامت داشته باشند)
  • آن دسته از اتباع خارجی که هنگام ورود به ترکیه دارای مجوز اقامت یا مجوز کار معتبر می باشند.
  • افرادی که به استناد ماده 18 قانون گذرنامه به شماره 5682 مورخه 15/11/1950 گذرنامه دارای مهر مخصوص دریافت داشته اند و اعتبار آن منقضی نشده است.
  • افرادی که از وسایل نقلیه ای استفاده می کنند که ناگریز از ورود به فرودگاه ها و بنادر ترکیه می باشند و می توانند در صورت ضرورت وارود شهر های بندری و فرودگاهی شوند.
  • افرادی که وارد بنادر دریایی می شوند می توانند حداکثر به مدت 72 ساعت در شهر بندری و یا حومه مجاور آن با هدف توریستی گردش نمایند.

چگونه مشکل ممنوع الورودی به ترکیه را حل کنیم ؟

واقعیت امر این است که پرونده با پرونده متفاوت است و افرادی که به شما تضمین 100% می دهند که تحت هر شرایطی مشکل ممنوع الورودی شما را حل می کنند، نا آگاه از امور و شرایط هستند، اما اگر شما در این زمینه سوال دارید و می خواهید تمامی گزینه های پیش روی خود را بشناسید با ما تماس بگیرید تا کارشناسان و وکلای حقوقی گروه مشاورین ایران ترکیه  به صورت تخصصی شما را راهنمایی کنند و راه های ممکن را به شما اطلاع دهند.

دکمه بازگشت به بالا
تماس مستقیم
گروه مشاورین ایران ترکیه
سلام
چطور میتونیم کمکتون کنیم؟
لطفا با ارسال پیام از طریق گزینه های زیر (واتس آپ یا تلگرام) با ما در تماس باشید.
کارشناسان و مشاوران ما در ساعات اداری به وقت ترکیه، پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. ولی شما می توانید پیغام خود را در ساعات غیر اداری نیز ارسال کنید تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل نمایند.
با سپاس
گروه مشاوران ایران ترکیه